HjemV3Produktbakgrunn

Etter den "tunge snøen" i månekalenderen, kan du spise "tre hvite" for å holde deg frisk

7. desember 2023, den 24. oktober i månekalenderen (månekalenderen), er den "tunge snøen" i tradisjonell kinesisk soltermer."Tung snø" er den 21. av de 24 soltermene i månekalenderen og den tredje soltermen om vinteren, som markerer den offisielle starten på midtvintersesongen;solen når 255 grader av ekliptisk lengdegrad.

Den eldgamle boken "Collection of the Seventy-Tours of the Moon Order" sier: "Tung snø faller i november, og snøen er rikelig på denne tiden."Kraftig snø gjør at været er kaldere og muligheten for snøfall større enn for lett snø.Det betyr ikke at snøfallet må ha vært tungt.

z

For noen mennesker, når temperaturen synker, må de bruke mer klær for å holde kulden ute.For noen eldre kan dette være et hinder.Det er et populært ordtak blant folket: "Vinteren er trist for de eldre!"Dette er fordi mange eldre, spesielt eldre, ikke tåler vinterkulden.Derfor er det ofte et ordtak blant vårt folk at «ta kosttilskudd om vinteren og drepe tigre om våren».

Redaktøren her anbefaler tre hvite matvarer som egner seg for tilskudd om vinteren: kål, lotusrot og snøpære.Hvorfor skal vi spise mer kål om vinteren?Fordi kinakål er rik på råfiber, kan den fukte tarmene, fremme avgiftning, stimulere gastrointestinal motilitet, lette utskillelsen av avføring og hjelpe fordøyelsen.Derfor, under "tung snø"-perioden, når luften er tørr og huden føles stram, kan du spise mer kinakål for å oppnå effekten av hudpleie og skjønnhet.

s

Hvorfor skal vi spise mer lotusrot?Fordi lotusrot er rik på stivelse, protein, asparagin, vitamin C og oksidasekomponenter, kan å spise den rå hjelpe til med å behandle tuberkulose, hemoptyse, neseblødning og andre sykdommer;spise den kokt kan styrke milten og forretten.

en

Som vi alle vet, har snøpære effekten av å fremme kroppsvæsker, fukte tørrhet, fjerne varme og redusere slim.Snøpære fukter tørrhet og fjerner vind.Den har høy medisinsk verdi og er et godt materiale for å lage "Snow Pear Cream"

en

I tillegg til kosthold kan vi også gjøre hensiktsmessige tilpasninger i klær, trening osv. om vinteren.For eksempel, hvis treningstiden justeres fra tidlig morgen til etter kl. 10, når temperaturen synker kraftig i vind- og snøvær, bør treningen utendørs reduseres og erstattes med innendørs trening, og mer klær bør legges til på passende måte osv. I i tillegg er vinteren også årstiden da noen smittsomme bakterier og virus er utsatt for spredning, så familier har alltid forkjølelsesmedisiner, febernedsettende, diarémedisiner, hostemedisiner osv. Husholdninger som har forholdene kan også ha steriliserings- og desinfeksjonsmidler for hånden, som ultrafiolette bakteriedrepende lamper, antibakteriell såpe, hånddesinfeksjon, desinfiserende alkohol, etc.

x

Innleggstid: 13. desember 2023