HjemV3Produktbakgrunn

"Åvåkenhet - Mycoplasma lungebetennelse"

mycoplasma lungebetennelse

To av de største hotspotene innen pediatri over hele landet i år: den ene er hoste og den andre er mykoplasma lungebetennelse.Hva er egentlig mycoplasma lungebetennelse?

For å finne ut Mycoplasma lungebetennelse, må vi først forstå hva Mycoplasma er.Mycoplasma ligner på bakterier og har også en cellulær struktur, men ingen cellevegg.

En annen forskjell mellom mykoplasma og bakterier er: størrelse.Den er noe mindre enn bakterier, omtrent 0,1 til 0,3 mikron, og den minste kjente bakterien er omtrent 0,2 mikron.Mycoplasma formerer seg ved å dele en i to og to i fire, på samme måte som bakterier.

 

Det finnes mange forskjellige typer mycoplasma, og den viktigste som vanligvis forårsaker infeksjon hos mennesker er Mycoplasma lungebetennelse.Mycoplasma lungebetennelse overføres vanligvis fra person til person gjennom luftveisdråper, og inkubasjonstiden kan være så lang som 23 dager.Selv om menneskekroppen har blitt infisert med Mycoplasma lungebetennelse én gang, etter en periode avtar den beskyttende effekten av antistoffet, er det en mulighet for re-infeksjon.Nå har landet vårt gått inn i høsten, og sommer og høst er den vanligste årstiden for Mycoplasma lungebetennelse.

 

Så hva er symptomene på infeksjon med Mycoplasma lungebetennelse?De kliniske symptomene er vanligvis: feber hos 86%-96% av barna, og hoste, vanligvis tørr, som kan vare i uker til måneder hos 85%-96% av barna.

 

Hvilke tester gjøres vanligvis?

Røntgen thorax, blodprøver for mykoplasma-antistoffer osv. gjøres vanligvis.

 

Hvordan behandles Mycoplasma lungebetennelse hvis jeg er så uheldig å få den?Det behandles vanligvis med azitromycin.Erytromycin kan også brukes, men den gastrointestinale reaksjonen av erytromycin er generelt større, noe som kan forårsake oppkast og magesmerter.Den beste behandlingsplanen bør lages av en profesjonell lege i henhold til pasientens faktiske tilstand.

 

Til slutt, selv om noen barn infisert med mykoplasma lungebetennelse presenterer alvorlige tilfeller, er de fleste milde, så lenge tidlig forebygging og målrettet behandling vil barnet bli frisk så snart som mulig!

 

Hvordan forhindre det?

Vi kan se fra overføringsveien til mycoplasma, gjøre for å forhindre dråper og annen luftbåren overføring, kan være veldig god forebygging.Bruke masker når du går ut, vaske hender ofte, åpne vinduer hjemme for å ventilere huset, vha.ultrafiolett lyså sterilisere og desinfisere riktig, spise mer frukt og grønnsaker rike på vitamin C, og trene mer for å forbedre immuniteten er alle enkle og effektive forebyggende tiltak.

mycoplasma lungebetennelse

Innleggstid: 23. oktober 2023